Results 1 to 10 of 10

Thread: Run time error 5

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    South africa
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Run time error 5

    Good day !
    I have a client using Pastel version 17 on windows Xp. After doing a year end back up pastel does not allow you to access any company. It thows out a run time error 5. I have googled solutions to solve this but everything appears right as per the solutions. Can somebody please assist me on how to solve this ??

  2. #2
    Diamond Member Neville Bailey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Westville, Durban
    Posts
    2,688
    Thanks
    44
    Thanked 442 Times in 388 Posts
    Could you post a screenshot of the error message, as well as the list of companies in the Pastel menu?
    Neville Bailey - Sage Pastel Accounting Consultant
    www.accountingsoftwaresupport.co.za
    neville@accountingsoftwaresupport.co.za
    IronTree Online Solutions

    "Give every person more in use value than you take from them in cash value."
    WALLACE WATTLES (1860-1911)

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    South africa
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Pastel run time error 5

    Quote Originally Posted by Neville Bailey View Post
    Could you post a screenshot of the error message, as well as the list of companies in the Pastel menu?
    As soon as you try to open the company it throws out the run time error 5 and kicks you out of pastel. I can't seem to upload the screenshot, but it says Run time error 5: invalid procedure call or arguement

  4. #4
    Diamond Member Neville Bailey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Westville, Durban
    Posts
    2,688
    Thanks
    44
    Thanked 442 Times in 388 Posts
    How have you named the company folder?

    If the company folder name exceeds 8 characters or includes special characters, you will probably get that error.
    Neville Bailey - Sage Pastel Accounting Consultant
    www.accountingsoftwaresupport.co.za
    neville@accountingsoftwaresupport.co.za
    IronTree Online Solutions

    "Give every person more in use value than you take from them in cash value."
    WALLACE WATTLES (1860-1911)

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    South africa
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    We have tried that, but the error keeps on persisting.

  6. #6
    Diamond Member Neville Bailey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Westville, Durban
    Posts
    2,688
    Thanks
    44
    Thanked 442 Times in 388 Posts
    Have a look at the attached troubleshooting guide.
    Attached Files Attached Files
    Neville Bailey - Sage Pastel Accounting Consultant
    www.accountingsoftwaresupport.co.za
    neville@accountingsoftwaresupport.co.za
    IronTree Online Solutions

    "Give every person more in use value than you take from them in cash value."
    WALLACE WATTLES (1860-1911)

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    South africa
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I can't seem to open it. Can you please email me the attachments. celeste.potgieter7@gmail.com

  8. #8
    Diamond Member Neville Bailey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Westville, Durban
    Posts
    2,688
    Thanks
    44
    Thanked 442 Times in 388 Posts
    I've emailed you.
    Neville Bailey - Sage Pastel Accounting Consultant
    www.accountingsoftwaresupport.co.za
    neville@accountingsoftwaresupport.co.za
    IronTree Online Solutions

    "Give every person more in use value than you take from them in cash value."
    WALLACE WATTLES (1860-1911)

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    cape town
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hi there i am using xpress 12 . i get the runtime 5 invalid procedure call or argument when i go to setup - user?
    filename is only 8 characters ? anyone with same problem

  10. #10
    Silver Member
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Johannesburg
    Posts
    241
    Thanks
    0
    Thanked 33 Times in 29 Posts
    Most likely a corrupt user file. You have a blank record in the file. You will need to have a consultant re-create the accuser file, which would include re-creating users, passwords and document numbers.

Similar Threads

  1. Pastel Run-time error 482
    By Marietjie Wilkinson in forum Accounting Forum
    Replies: 5
    Last Post: 28-Jan-20, 09:02 AM
  2. [Question] Run Time Error 35602
    By Benny in forum Accounting Forum
    Replies: 1
    Last Post: 03-Oct-17, 04:47 PM
  3. [Question] Pastel Run Time Error 6 Overflow
    By Ansie1 in forum Accounting Forum
    Replies: 4
    Last Post: 07-Jul-17, 02:03 PM
  4. Pastel v14 Xpress - Run-time error 62
    By CuriousEL in forum Accounting Forum
    Replies: 3
    Last Post: 06-Feb-17, 01:32 PM
  5. Pastel Run Time error 401
    By ronish in forum Accounting Forum
    Replies: 2
    Last Post: 21-Aug-12, 08:20 PM

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •