Results 1 to 5 of 5

Thread: Pastel xpress 12 removed company

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    durban
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Pastel xpress 12 removed company

    I was attempting to install my single user pastel express 12 on a new pc.
    My company appeared on the new pc with a red cross, and i mistakenly removed the company.

    Now my company shows under the 'show removed' tab. when I try to add it again it gives me an error message 'your registration allows you to create 2 companies. You have exceeded this number.

    There's only 2 companies, my company and the demo company.

    How do i restore my company onto the new pc?

  2. #2
    Junior Member TravisSinclair's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Durban
    Posts
    12
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Lightbulb

    You would need to remove the companies from Xpress. This is not so easy to do anymore on older versions of Pastel. There are usually 2 ways to do this:

    1. You may be able to edit the registry and remove traces of those companies. Within the Windows registry, look under HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\VB and VBA Program Settings\XpressV12 and delete the company folders. That may not be the only area where they need to be deleted from.
    2. Use the reset utility. This is a much easier option. However, the reset utility is a seperate program that is not part of the default Xpress12 installation. The reset utility also can no longer be registered for Xpress version 12 so you will have difficulty with this. Here's a link to download the reset utility for Xpress12 - https://1drv.ms/u/s!AtBALaOFr-85g54x...G_dHw?e=tnMy83

    You are welcome to contact me directly if you would like me to assist you with this remotely via TeamViewer or AnyDesk.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    durban
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you.

    It was a new computer, so i uninstalled pastel xpress and reset the entire computer.

    Then the first time i tried to install the xpress 12,it failed. On the second attempt it installed.

    I could then load the company.
    It is now working.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    durban
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Im using a 14inch screen on windows 11. The tax invoice, and cashbook screens are very small.
    The maximise button is greyed out.

    Is there anyway to change the size of those screens?

  5. #5
    Junior Member TravisSinclair's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Durban
    Posts
    12
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    You will have to change your screen resolution to sort that issue out.

Similar Threads

  1. [Question] How to create new company in Pastel Xpress
    By Dido3436 in forum Accounting Forum
    Replies: 2
    Last Post: 20-Apr-20, 11:25 AM
  2. Pastel Xpress v14 company error
    By OppieTuine in forum Accounting Forum
    Replies: 11
    Last Post: 09-Apr-18, 10:17 AM
  3. [Question] Coverting company in Pastel - Xpress to Partner
    By Heidivf in forum Accounting Forum
    Replies: 1
    Last Post: 05-Jan-16, 09:51 AM
  4. [Question] Cannot start a new company in Pastel Xpress
    By marcestroh in forum Accounting Forum
    Replies: 0
    Last Post: 11-Dec-15, 10:00 PM
  5. [Question] Trying to Copy a Company in Pastel Xpress
    By marcestroh in forum Accounting Forum
    Replies: 5
    Last Post: 11-Dec-15, 09:39 PM

Tags for this Thread

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •