Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Pastel V12 not working after Windows 10 upgrade

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Mpumalanga
    Posts
    18
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Pastel V12 not working after Windows 10 upgrade

    Good Morning,

    I recently updated a laptop running Window 8.1 to Windows 10. Since the upgrade, Pastel Xpress V12 is no longer working properly.

    The first message it gives me is "One or more companies have been deleted through the operating system or was removed from the company list. Pastel will now update the menu selection. Please reselect a company in the "open company" screen. " The open company cannot be selected and when I try to locate a server, one cannot be found. I have gone through all the folder sharing and separator options and managed to restore a company only to find that it had been deleted the next time I opened pastel. Could the fact that I am running SQL Pervasive version 9 be causing a problem?

    Any advice would be most welcome

    Many thanks

    Jacky

  2. #2
    Platinum Member Neville Bailey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Morningside, Durban
    Posts
    2,373
    Thanks
    35
    Thanked 392 Times in 339 Posts
    Hi Jacky,

    When you tried to locate the server, what did you do?

    You need to browse to the Registration folder, which resides in the Xpress12/Custom folder.
    Neville Bailey - Pastel Accounting Consultant and Photographer
    neville@accountingsoftwaresupport.co.za
    www.accountingsoftwaresupport.co.za
    View Neville Bailey Photography

    "Give every person more in use value than you take from them in cash value."
    WALLACE WATTLES (1860-1911)

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Johannesburg
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi Neville

    I have the exact same problem as mentioned by Jacky. I can locate the server and see the company in the server but when I try and click on it and get it to add to the add company list it won't let me. And if I click "add company" it says "company already registered to server" but it won't let me open the company and work in it.

    Any advice. Much appreciated!

  4. #4
    Platinum Member Neville Bailey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Morningside, Durban
    Posts
    2,373
    Thanks
    35
    Thanked 392 Times in 339 Posts
    Try the following:

    In Windows, browse to C:\PastelXX or C:\XpressXX (depending on what version you are using), and then locate the Partner.exe or Xpress.exe file.

    Right-click on the file and go to Properties, and then open the Compatibility tab. Tick the option named " Run this program as an administrator", and then click on Apply and OK.
    Neville Bailey - Pastel Accounting Consultant and Photographer
    neville@accountingsoftwaresupport.co.za
    www.accountingsoftwaresupport.co.za
    View Neville Bailey Photography

    "Give every person more in use value than you take from them in cash value."
    WALLACE WATTLES (1860-1911)

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Johannesburg
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks Neville

    Worked like a charm. Although now when I try view cutstomer statements it tells me "the document you are trying to print has an incorrect page size or paper style. Please refer to the troubleshooting topic in online help"

    I have tried to change paper styles and sizes as much as possible.

  6. #6
    Platinum Member Neville Bailey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Morningside, Durban
    Posts
    2,373
    Thanks
    35
    Thanked 392 Times in 339 Posts
    Quote Originally Posted by Ryanruss03 View Post
    Thanks Neville

    Worked like a charm. Although now when I try view cutstomer statements it tells me "the document you are trying to print has an incorrect page size or paper style. Please refer to the troubleshooting topic in online help"

    I have tried to change paper styles and sizes as much as possible.
    Your printer driver on Windows is probably set to Letter size, whereas Pastel only works with A4 size.

    Go to your printer driver and change the paper size to A4. Depending on the particular printer driver, you may need to edit the size in three tabs, i.e. General, Advanced and Device Settings.

    Once you have edited the printer driver, open the company in Pastel and reselect the printer under File...Printer/Fonts Setup in order to refresh the latest changes to the printer.
    Neville Bailey - Pastel Accounting Consultant and Photographer
    neville@accountingsoftwaresupport.co.za
    www.accountingsoftwaresupport.co.za
    View Neville Bailey Photography

    "Give every person more in use value than you take from them in cash value."
    WALLACE WATTLES (1860-1911)

  7. Thanks given for this post:

    SuperSpoukie (15-Jul-16)

  8. #7
    New Member
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    SouthAfrica
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Pastel V12 not working after Windows 10 upgrade - SOLVED

    thank you!!! worked for me...

    Quote Originally Posted by Neville Bailey View Post
    Try the following:

    In Windows, browse to C:\PastelXX or C:\XpressXX (depending on what version you are using), and then locate the Partner.exe or Xpress.exe file.

    Right-click on the file and go to Properties, and then open the Compatibility tab. Tick the option named " Run this program as an administrator", and then click on Apply and OK.

  9. #8
    New Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Windhoek
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Dear Neville,

    I have the same problem that I can not add a company. If I try to run it as a administrator the Pastel does not open, but gives me a n error: "Run-time error'76': Path not found"

  10. #9
    Platinum Member Neville Bailey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Morningside, Durban
    Posts
    2,373
    Thanks
    35
    Thanked 392 Times in 339 Posts
    Quote Originally Posted by Pasuser85 View Post
    Dear Neville,

    I have the same problem that I can not add a company. If I try to run it as a administrator the Pastel does not open, but gives me a n error: "Run-time error'76': Path not found"
    Can you provide more information?

    What version of Windows are you running?

    Is Pastel running as a stand-alone system, or over a network?

    What has changed in your IT setup just before you started getting the error?
    Neville Bailey - Pastel Accounting Consultant and Photographer
    neville@accountingsoftwaresupport.co.za
    www.accountingsoftwaresupport.co.za
    View Neville Bailey Photography

    "Give every person more in use value than you take from them in cash value."
    WALLACE WATTLES (1860-1911)

  11. #10
    New Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Windhoek
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I was upgrading from windows 8 to windows 10.

    It is running over a network.

    The changes in setup was basically just the upgrade from win 8 to 10.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Windows 8.1 upgrade / Pastel express conflict
    By TraceyVN in forum Accounting Forum
    Replies: 10
    Last Post: 10-Nov-14, 04:17 AM
  2. Pastel 11.3.1 upgrade problem
    By noorgat.b in forum Accounting Forum
    Replies: 1
    Last Post: 08-Nov-14, 07:46 AM
  3. Windows 8 Upgrade?
    By Neville Bailey in forum Technology Forum
    Replies: 18
    Last Post: 18-Apr-13, 07:48 AM

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •