Results 1 to 3 of 3

Thread: Does Pastel Partner need internet connectivity to work?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Cape Town, south africa
    Posts
    19
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Does Pastel Partner need internet connectivity to work?

    Good day all,
    We had a strange issue yesterday whereby when my company's creditor administrator wanted to pull age analysis in Pastel Partner, it kept giving us a status 3112 error, which indicates a network issue. However, the only issue we had was no ADSL connectivity at the time that we were trying to pull the age analysis. Yet as soon as our ADSL connectivity was restored, the error went away, so my question is this: Does Pastel need internet access to work properly?

    Thanking you for your time and assistance,

    Mark de Wet
    Last edited by markanthony; 12-Aug-14 at 09:50 AM. Reason: Spelling error

  2. #2
    Platinum Member Neville Bailey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Morningside, Durban
    Posts
    2,377
    Thanks
    35
    Thanked 393 Times in 340 Posts
    Hi Mark,

    No, Pastel Partner does not need internet connectivity in order to work. The only component that does require internet connectivity is the automatic updates feature, if you are running V12 and above.

    Perhaps your ADSL router also controls your local area network?
    Neville Bailey - Pastel Accounting Consultant and Photographer
    neville@accountingsoftwaresupport.co.za
    www.accountingsoftwaresupport.co.za
    View Neville Bailey Photography

    *** 20% DISCOUNT ON PASTEL XPRESS / PARTNER SOFTWARE UNTIL 15 DECEMBER 2017 ***

    "Give every person more in use value than you take from them in cash value."
    WALLACE WATTLES (1860-1911)

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Cape Town, south africa
    Posts
    19
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Neville Bailey View Post
    Hi Mark,

    No, Pastel Partner does not need internet connectivity in order to work. The only component that does require internet connectivity is the automatic updates feature, if you are running V12 and above.

    Perhaps your ADSL router also controls your local area network?
    Good day Neville,
    Thank you for your reply.
    No my ADSL router does not control my LAN, I have a Smoothwall Firewall box that is my connection to the outside world. So a very strange/co-incidental incident indeed!!!

    Thanking you,

Similar Threads

  1. [Question] Pastel Xpress Connectivity Problem
    By Dismer in forum Technology Forum
    Replies: 3
    Last Post: 06-Feb-14, 12:08 AM
  2. Internet connectivity ?
    By HR Solutions in forum General Chat Forum
    Replies: 14
    Last Post: 20-Jul-13, 03:07 AM
  3. Pastel Partner to Pastel Express
    By vieome in forum Accounting Forum
    Replies: 2
    Last Post: 19-Feb-13, 12:45 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 14-Apr-11, 11:22 AM
  5. Internet connectivity in South Africa
    By Dave S in forum Technology Forum
    Replies: 43
    Last Post: 17-Jul-07, 08:32 AM

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •