Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: My sites are reported as Attack sites...?

  1. #1
    Diamond Member adrianh's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Cape Town
    Posts
    5,089
    Thanks
    336
    Thanked 808 Times in 642 Posts

    My sites are reported as Attack sites...?

    Any idea what I can do about this and how I can stop it from happening. It seems to happen on both OsCommerce and Joomla sites
    How easily someone is offended is directly proportional to how stupid they are.
    ~GS Elevator

  2. #2
    Silver Member Greig Whitton's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Cape Town
    Posts
    316
    Thanks
    32
    Thanked 99 Times in 81 Posts
    Which browser are you using? I remember a while back I had a similar sort of problem with my website, but only when using Internet Explorer (it appeared fine in Chrome and Firefox).

    What is the domain? I can take a look at it and see whether I can spot anything that might be the cause (the source of my problem was secure hosting with embedded content from a non-secure domain).

    Founder of Evergrow - Helping South African business owners grow their business without the growing pains

  3. #3
    Diamond Member adrianh's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Cape Town
    Posts
    5,089
    Thanks
    336
    Thanked 808 Times in 642 Posts
    This is the URL: www.hillcraft.co.za
    How easily someone is offended is directly proportional to how stupid they are.
    ~GS Elevator

  4. #4
    Silver Member Greig Whitton's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Cape Town
    Posts
    316
    Thanks
    32
    Thanked 99 Times in 81 Posts
    Yeah, it's getting flagged as malicious in both Chrome and Firefox. I can only think of two possibilities: Google isn't happy with the domain re-directing to a Facebook page, or your site uses plugins that have been flagged as malicious.

    Founder of Evergrow - Helping South African business owners grow their business without the growing pains

  5. #5
    Site Caretaker Dave A's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Durban, South Africa
    Posts
    20,979
    Thanks
    3,055
    Thanked 2,462 Times in 2,067 Posts
    Blog Entries
    12
    I got the redirect too, which makes this part of the stated problem confusing
    Quote Originally Posted by adrianh View Post
    It seems to happen on both OsCommerce and Joomla sites
    The trouble with opportunity is it normally comes dressed up as work.

  6. #6
    Diamond Member adrianh's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Cape Town
    Posts
    5,089
    Thanks
    336
    Thanked 808 Times in 642 Posts
    The site started giving problems a while back. I then put a redirect in so as to bypass the site. I took the redirect off earlier this evening. I suppose that the removal of the redirect will come into effect tomorrow or so.

    I had a redirect initially to force the site to jump from www.hillcraft.co.za to www.hillcraft.co.za/cms and this eventually became problematic. I just tried to go to the /cms site and that is ok. It looks to me that the redirect itself is what triggers the issue. it could be that whatever is evaluating the site for malicious software doesn't like an immediate redirect. I can't say that I know to make the site start up in the /cms directory in the first place (maybe that would resolve the issue)
    How easily someone is offended is directly proportional to how stupid they are.
    ~GS Elevator

  7. #7
    Full Member Upstairs's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Johannesburg
    Posts
    59
    Thanks
    1
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Contact your hosting company. They should provide support.

  8. #8
    Full Member lewskannen's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Johannesburg
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 5 Posts
    Yes, firstly contact your hosting company and ask them to check your server for any possible malware. You can, after you have done that, contact Google and ask them for a malware review - https://support.google.com/webmasters/answer/168328

    They take around 1-2 days, but if they re-scanned your server and found no malware, they will remove the alert from Chrome.

  9. #9
    Silver Member league_of_ordinary_men's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Cape Town
    Posts
    428
    Thanks
    13
    Thanked 39 Times in 35 Posts
    Quote Originally Posted by adrianh View Post
    The site started giving problems a while back. I then put a redirect in so as to bypass the site. I took the redirect off earlier this evening. I suppose that the removal of the redirect will come into effect tomorrow or so.

    I had a redirect initially to force the site to jump from www.hillcraft.co.za to www.hillcraft.co.za/cms and this eventually became problematic. I just tried to go to the /cms site and that is ok. It looks to me that the redirect itself is what triggers the issue. it could be that whatever is evaluating the site for malicious software doesn't like an immediate redirect. I can't say that I know to make the site start up in the /cms directory in the first place (maybe that would resolve the issue)
    Hi adrianh, here is something you can read that might help. I haven't seen your site yet so I can't tell, but do you use any iframes or javascript that pulls info from other sites?

  10. #10
    Gold Member Dave S's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Randburg
    Posts
    733
    Thanks
    39
    Thanked 116 Times in 90 Posts
    I don't get it, the site blocks up using everyone of my browsers (Chrome, Firefox, Explorer, etc.) but when I click the "Why am i getting this message" button, the following appears. Correct me if I'm wrong, but I don't see anything wrong in this report, at least not within the last 90-days?

    "Safe Browsing

    Diagnostic page for hillcraft.co.za

    What is the current listing status for hillcraft.co.za?
    Site is listed as suspicious - visiting this web site may harm your computer.
    What happened when Google visited this site?
    Of the 6 pages we tested on the site over the past 90 days, 0 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 2014-07-19, and suspicious content was never found on this site within the past 90 days.This site was hosted on 1 network(s) including AS36351 (SOFTLAYER).
    Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware?
    Over the past 90 days, hillcraft.co.za did not appear to function as an intermediary for the infection of any sites.
    Has this site hosted malware?
    No, this site has not hosted malicious software over the past 90 days.
    How did this happen?
    In some cases, third parties can add malicious code to legitimate sites, which would cause us to show the warning message.
    Next steps:


    Updated 22 hours ago
    Google - Google Home"
    Last edited by Dave S; 05-Aug-14 at 11:26 AM. Reason: Missing Quotes""
    Today Defines Tomorrow
    Errare Humanum Est Remitto Divinus

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Web sites?
    By Just Gone in forum General Business Forum
    Replies: 18
    Last Post: 13-Jul-12, 03:06 PM
  2. pictures taken while visiting various sites
    By murdock in forum Electrical Contracting Industry Forum
    Replies: 31
    Last Post: 24-Jul-08, 08:45 AM
  3. Hello, I'm Back, (SA Top Sites Vs Za topsites)
    By Vincent in forum General Chat Forum
    Replies: 8
    Last Post: 03-Apr-08, 10:41 PM

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Did you like this article? Share it with your favourite social network.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •